Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair Web görüşler edinilmeye çalışılır.
Bu nedenle adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
Bu gibi belirtilerin meydana gelmesi genellikle normal olarak karşılanır. Belirtiler çok sık yaşandığı zaman anne adayları bu durumdan biraz daha fazla etkilenebilir.
Gebelik testi pozitif ise test uygulandıktan iki hafta sonra anne adayı ultrason ile görüntüleme için çağrılır. Eğer bu ultrason görüntülenmesinde testin pozitif sonucuna rağmen gebelik oluşumu gözlemlenemiyor ise doktor ilk olarak dış gebelik ihtimali üzerinde durur. Sonrasında ise gerekli testler uygulanarak eğer dış gebelik söz konusu ise tedavi planlaması oluşturulur. Yazımızın devamında tüp bebek tedavi sürecinde en çAlright merak edilen konulardan olan dış gebelik konusu hakkında dış gebelik nedir, tüp bebekte dış gebelik olurmu, tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik belirtileri nelerdir ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur soruları ile detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.
Dış gebelik kaç günde sonlanır? Dış gebeliğin ne kadar süreceği tamamen kişinin sağlık durumuna ve tedaviye yanıtına bağlıdır. Ancak genellikle six-16 hafta arasında sonlanır.
Normal gebelik ve dış gebelikte gebelik süresi boyunca adet görülmez. Gebelik hormonu olan progesteron gebeliğin devamı boyunca yumurtlamayı engeller ve bu yumurtalar dışarı atılamaz.
Sağlık ve zindelik konularında bilinçli kararlar almanıza yardımcı olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz için sizing gerçek, doğru ve uygulanabilir sağlık bilgileri sunmayı amaçlıyoruz.
Halsizlik ve Yorgunluk: Erken gebelik yorgunluğuna neyin neden olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak progesteron hormonu seviyelerinin hızla artması uykululuk halinize katkıda bulunur. Tabii ki, sabah rahatsızlığı ve gece sık sık idrara çıkma zorunluluğu da buna eklenebilir.
İştahsızlık: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz.
Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara zarar vermektedir.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında dış gebelik hcg kadınlar kulübü belirli bilgilere sahip olması gerekir.
5 haftalık dış gebelik semptomları arasında karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı bulunur. Bu belirtilerin fark edilmesi durumunda acil tıbbi propertyım almak önem taşır.
Cerrahi müdahalede genellikle laparoskopi kullanılır. Laparoskopi göbek deliği hizasında one cm kesi yapılarak kameralı bir aletle karın içinin gözlenmesi demektir. Buradan dış gebelik odağı tespit edilerek, yarım santim genişliğinde ince uzun aletler kullanılarak çıkarılır.